زمان عرضه اولیه یك هلدینگ سیمانی

عکس خبري -زمان عرضه اوليه يک هلدينگ سيماني

مدیرعامل شركت توسعه سرمایه و صنعت غدیر (هلدینگ سیمان غدیر) از عرضه سهام این شركت در بازار دوم فرابورس تا پایان پاییز امسال، خبر داد. موضوعی كه به نظر می‌رسد روند توقف عرضه‌های اولیه شكسته شود.

به گزارش نما، در روزهای اخیر با روند افولی بازار سرمایه روند عرضه‌های اولیه متوقف شده است و هیچ خبری از عرضه‌های اولیه نیست. نه سازمان بورس و نه شرکت‌ها رغبتی به ورود به این بازار ندارند. اما بعد از رسیدن بازار به کف تاریخی،‌ موضوع عرضه‌های اولیه دوباره مطرح شده است. مدیرعامل شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر (هلدینگ سیمان غدیر) از عرضه سهام این شرکت در بازار دوم فرابورس تا پایان پاییز امسال، خبر داد. موضوعی که به نظر می‌رسد روند توقف عرضه‌های اولیه شکسته شود.

محمدرضا سلیمیان گفت: فرآیند پذیرش و درج نماد این شرکت طی امسال به‌طور ویژه پیگیری شد و هلدینگ در شهریورماه امسال با نماد «سغدیر» در فهرست نمادهای بازار دوم فرابورس، درج‌شده و مطابق دستورالعمل پذیرش فرابورس، سهامدار عمده تا چهار ماه بعد از درج، برای عرضه سهام فرصت خواهد داشت.

هلدینگ سیمان غدیر با در اختیار داشتن سهم ۱۰ درصدی از ظرفیت تولید سیمان کشور (معادل ۶/ ۸ میلیون تن) در رتبه سوم بزرگ‌ترین تولیدکنندگان این کالا در کشور به شمار می‌رود. همچنین جایگاه این هلدینگ در صنعت به لحاظ تولید عملیاتی محصول سیمان طی امسال، در رتبه دوم است.

سلیمیان در مورد میزان سهام مشمول عرضه اولیه گفت: توافقات مربوط به این موضوع میان شرکت سرمایه‌گذاری غدیر به‌عنوان سهامدار ما و فرابورس در حال نهایی شدن است و قطعا تلاش می‌شود مطابق الزامات و دستورالعمل‌های مصوب، اقدامات لازم انجام شود.

بنابراین تاکنون میزان دقیق عرضه اولیه این شرکت مشخص نشده است. موضوع دیگری که این روزها در بازار سرمایه مطرح بوده؛ مساله بازار گردانی است. تعیین بازارگردان برای سهام تازه‌وارد موضوعی است که شرکت‌ها باید به آن توجه داشته باشند.

مدیرعامل هلدینگ سیمان غدیر از برنامه‌های این شرکت و بازارگردانی سهام شرکت‌های تابعه خبر داد و گفت: یکی از استراتژی‌های اصلی هلدینگ سیمان غدیر، حمایت از سهام شرکت‌های مدیریتی فعال در بازار سرمایه در قالب انعقاد قراردادهای بازارگردانی است،چراکه ارزندگی سهام و چشم‌انداز فعالیت شرکت‌های زیرمجموعه، مناسب بوده و توانسته‌اند بازدهی مناسبی را برای ذی‌نفعان خود، ایجاد کنند.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در ادامه افزود: هلدینگ سیمان غدیر، پیش از ابلاغ این نامه الزام ناشران بورسی و فرابورس به سهامداران عمده شرکت‌ها بازارگردانی سهام متبوع خود، همواره عملیات بازارگردانی را به فراخور شرایط بازار در دستور کار خود داشته و سعی کرده با این عملیات، تعادل عرضه و تقاضا را در بازار ایجاد کند.

وی در مورد شرکت‌های تابعه این هلدینگ گفت: سهام شرکت‌های سیمان سپاهان، کردستان و شرق که از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده و صادرکننده در منطقه جغرافیایی خود به شمار می‌روند، به‌طور منظم از طریق «صندوق سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی مهرگان» بازارگردانی می‌شود تا شاهد افزایش نقدشوندگی سهام و تنظیم عرضه و تقاضای بازار آنها باشیم.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان درباره اهداف اصلی بازارگردانی سهام گفت: یکی از اهداف مهم بازارگردان این است که همواره سهام را متعادل نگه‌داشته و صف خریدوفروش را از بین برده و قیمت سهام را به‌سوی ارزش ذاتی سوق دهد که این ارزش ذاتی بر مبنای تنظیم عایدات آتی سهام شرکت به دست می‌آید.

وی تصریح کرد: صندوق بازارگردانی با افزایش نقدشوندگی سهام و عرضه‌های الگوریتمی و هوشمند، از دستکاری قیمت سهام به‌منظور نوسان‌گیری‌ها و سفته‌بازی‌ها، جلوگیری می‌کند.

سلیمیان درخصوص بودجه پیش‌بینی‌شده برای بازارگردانی سهام زیرمجموعه گفت: حدنصاب روزانه کلیه سهام فعال در بورس و فرابورس از سوی متولیان این دو بازار، اعلام‌شده و ما هم به‌عنوان سهامدار عمده خود را ملزم به رعایت حداقل‌های پیش‌بینی‌شده می‌دانیم. از طرفی مشوق‌های پیش‌بینی‌شده ازجمله «تخفیف مالیاتی و کارمزد معاملاتی» که برای بهره‌مندی از خدمات این صندوق‌ها تعریف‌شده، می‌تواند باعث ایجاد انگیزه مضاعف برای سهامداران عمده شرکت‌ها باشد.

وی افزود: مطابق ماده ۳۳ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر، تمام نقل ‌و انتقالات اوراق بهادار که توسط بازارگردانان دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار انجام می‌شوند، از پرداخت مالیات مقطوع نیم درصد معاف هستند. همچنین طبق دستورالعمل فعالیت صندوق‌های بازارگردانی، کارمزد معاملاتی این صندوق‌ها برای ناشران، معادل ۸۰ درصد است.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان درباره ورود سیمان به بورس کالا نیز گفت: این موضوع در دستور کار انجمن قرارگرفته و تعاملات لازم برای تحقق این موضوع طی نشست‌های آتی با متولیان بورس کالا، نهایی خواهد شد.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

۱۳۹۹/۸/۱۱

اخبار مرتبط