شبكه‌های اجتماعی زیر تیغ جریمه كشورها

عکس خبري -شبکه‌هاي اجتماعي زير تيغ جريمه کشورها

روسیه در جدیدترین بررسی تخلفات شركت‌های تلگرام، فیس بوك و توئیتر به علت ممانعت از حذف محتوای ممنوعه، آنها را نزدیك به یك میلیون دلار جریمه خواهد كرد.


به گزارش نمابه نقل از تاس، دادگاه جهانی شماره ۴۲۲ منطقه تاگانسکی در مسکو اعلام کرد، شبکه‌های اجتماعی تلگرام، فیس بوک و توئیتر به علت ممانعت از حذف محتوای ممنوعه با ۷۲ میلیون روبل (۹۸۸ هزار و ۶۰۵ دلار) مواجه می‌شوند.

به نوشته این خبرگزاری، جلسه دادگاه مربوطه در ۱۴ سپتامبر برگزار خواهد شد و این دادگاه به تخلفات اداری مربوط به این شرکت را بررسی خواهد کرد.

این دادگاه ۵ تخلف مربوط فیس بوک، دو تخلف در رابطه با تلگرام و دو تخلف در رابطه با توئیتر بر اساس بخش ۴ ماده ۱۳.۴۱ قانون جرایم اداری فدراسیون روسیه تهیه شده، دریافت کرده است.

دادگاه ۴۲۲ اعلام کرد: «حداقل مجازات برای این تخلف، جریمه‌ای تا ۸ میلیون روبل است. جلسه این دادگاه که این پروتکل‌ها (تخلفات) را بررسی خواهد کرد، قرار است در ۱۴ سپتامبر برگزار شود.»

به نوشته این گزارش، فیس بوک با ۴۰ میلیون روبل دیگر (۵۴۹ هزار و ۲۳۱ دلار)، توئیتر با ۱۶ میلیون روبل دیگر (۲۱۹ هزار و ۶۸۸ دلار) و تلگرام با ۱۶ میلیون روبل دیگر (۲۱۹ هزار و ۶۸۸ دلار) برای امتناع از حذف محتوای ممنوعه جریمه مواجه هستند.

در سال ۲۰۲۱، فیس بوک در مجموع و به تنهایی ۴۹ میلیون روبل (۶۷۲ هزار ۸۰۰ دلار) در جریمه دادگاهی دریافت کرد.

به گزارش فارس، اخیرا روسیه در راستای ایجاد امنیت در فضای مجازی کشور خود، دست به اقداماتی از جمله رسیدگی به محتوایات شبکه‌های اجتماعی زده است.

* اولتیماتوم روسیه به توئیتر: فیلتر می‌شوید

اواخر سال گذشته، خبرگزاری تاس طی خبری نوشت، معاون خدمات فدرال نظارت بر ارتباطات، فناوری اطلاعات و رسانه‌های جمعی روسیه گفت: اگر توئیتر اطلاعات ممنوعه را از این شبکه حذف نکند، مسکو، این شبکه اجتماعی را طی یک ماه آینده مسدود خواهد کرد.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که این سازمان، به علت نقض قوانین روسیه توسط توئیتر، در ابتدا سرعت بارگذاری این شبکه اجتماعی در سراسر روسیه کاهش و سپس هشدار داد در صورت عدم رعایت مقررات این کشور فیلتر می‌شود.

* تلگرام و فیس‌بوک در روسیه جریمه شدند

چندی پیش نیز دادگاهی در روسیه تلگرام و فیس‌بوک را به خاطر عدم حذف محتواهای غیرقانونی جریمه کرد. در این راستا فیس‌بوک به پرداخت ۶ میلیون روبل و تلگرام هم به پرداخت ۱۱ میلیون روبل محکوم شده است.

در همین راستا، دولت روسیه همچنین از شرکت‌های مالک شبکه‌های اجتماعی خواسته تا اولاً در داخل این کشور دفتر ایجاد کنند و ثانیا اطلاعات شهروندان روس را در سرورهای داخل روسیه نگهداری کنند.

* قوانین روسیه

از ابتدای فوریه قانونی در روسیه اجرا شد که شبکه های اجتماعی را ملزم می‌کند، به طور مستقل محتوای ممنوع را شناسایی و مسدود کنند.

شبکه های اجتماعی ملزم شده‌اند تا به سرعت دسترسی به چنین اطلاعات ممنوعه‌ای را محدود کنند. اگر دسترسی به چنین محتواهایی به صورت مستقل طی ۲۴ ساعت برای آنها ممکن نبود، مدیریت شبکه اجتماعی باید، این اطلاعات را برای سازمان نظارت فدرال ارسال کند.

* واکنش های کشورهای دیگر از کره جنوبی تا انگلیس

کنترل شبکه های مجازی، موضوعی است که اخیرا در کشورهای مختلف جهان از کره جنوبی، مهد فناوری تا اروپا مورد توجه قرار گرفته است.

چین، هند و حتی انگلیس هم اخیراً رویکرد مشابهی را در قبال شبکه‌های اجتماعی در پیش گرفته‌اند.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس نیز طی ملاقات با نماینده شرکت‌های مالک شبکه‌های اجتماعی در این کشور به آنها هشدار داد که ممکن است به خاطر عدم رعایت قوانین مربوط به جلوگیری از انتشار مطالب غیرقانونی و خلاف شامل محتواهای نفرت‌پراکنی و نژادپرستانه با جریمه معادل ۱۰درصد کل درآمد جهانی آنها روبه‌رو شوند.

* دست و پای گوگل و اپل در کره‌جنوبی بسته شد

پارلمان کره‌جنوبی اخیرا قانونی را به تصویب رسانده است که بر مبنای آن اپل و گوگل دیگر نمی‌توانند از خریدهای درون‌برنامه‌ای نرم‌افزارها کمیسیون بگیرند.

شرکت‌های بزرگ نظیر اپل و گوگل در بسیاری از نقاط جهان به خاطر دریافت کمیسیون‌های بالا حتی تا ۳۰ درصد از شرکت‌های نرم‌افزاری برای ارائه نرم‌افزارهای آنها و خریدهای درون‌برنامه‌ای به شدت مورد انتقاد هستند و کره‌جنوبی نخستین اقتصاد بزرگی است که جلوی این کار را گرفته است.

پیش از این نیز، آژانس حفاظت از حریم شخصی دولت کره جنوبی شرکت فیس بوک آمریکا را به خاطر در اختیار قرار دادن بدون اجازه اطلاعات کاربران به دیگر شرکت‌ها، به ۶.۱ میلیون دلار جریمه محکوم کرده بود.

* جریمه ۲۷۰ میلیون دلاری گوگل توسط فرانسه

اخیرا دولت فرانسه اقدام به انجام تحقیقاتی در زمینه عملکرد شرکت‌های آمریکایی نظیر گوگل، اپل و فیسبوک در اجرای اقدامات ضد رقابتی کرده است، در هعمین راستا سازمان رقابت فرانسه اعلام کرد که گوگل به شکلی ناعادلانه شرکت‌ها را به سوی سرورهای تبلیغاتی خود هدایت کره و این قضیه به ضرر رقبا بوده است.

شرکت گوگل آمریکا نیز موافقت کرد تا به خاطر سوءاستفاده از قدرت در تبلیغات آنلاین، ۲۶۸ میلیون دلار جریمه به دولت فرانسه پرداخت کند.
منبع: فارس

۱۴۰۰/۶/۱۴

اخبار مرتبط