نسخه چاپی

اولین قرارداد بوئینگ با ایران پس از 35 سال

عکس خبري -اولين قرارداد بوئينگ با ايران پس از 35 سال

به گزارش خبرگزاری رویترز این اولین معامله میان این شركت هوافضای آمریكایی با ایران از زمان تسخیر لانه جاسوسی آمریكاست.

به گزارش نما به نقل از جام نیوز، شرکت هواپیمایی بوئینگ اعلام کرده است که پس از 35 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، قراردادی با ایران بسته و نقشه ها و نمودارهای ناوبری به شرکت هواپیمایی ایران فروخته است. این قرارداد شامل قطعات هواپیما نمی شود.





تحریم های ضد بشری دولت های آمریکا علیه دولت و ملت ایران پس از انقلاب اسلامی تا آن جا پیش رفت که حتی هواپیما و قطعات آن را هم شامل شد. دولت آمریکا در سال های اخیر این تحریم ها را به مواد غذایی و دارویی هم رساند.





به گزارش خبرگزاری رویترز که این خبر را منتشر کرده این اولین معامله میان این شرکت هوافضای آمریکایی با ایران از زمان ماجرای گروگانگیری سفارت آمریکا در تهران [تسخیر لانه جاسوسی آمریکا] است.





بوئینگ گفت که دستور عملکرد، نقشه ها، نمودارهای ناوبری و داده هایی را به شرکت هواپیمایی ایران فروخته تا به بهبود ایمنی صنعت هوانوردی غیرنظامی ایران کمک کند.





به نوشته سایت انگلیسی بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN) این فروش شامل قطعات نمی شود. هواپیماهای بوئینگ ناوگان هوایی ایران ایر به خاطر قدیمی بودن نیازمند سرویس جدی با کمک قطعات تازه هستند.





بوئینگ و همچنین شرکت عظیم جنرال الکتریک آمریکا ابتدا شش ماه قبل - در ماه آوریل - گفتند که موفق به کسب مجوز صدور قطعات یدکی هواپیما به ایران از وزارت دارایی آمریکا شده اند.





سخنگوی بوئینگ در آن زمان تاکید کرد که این مجوز تنها اجازه فروش قطعات هواپیماهای مسافربری را می دهد که پیش از سال ۱۹۷۹ به ایران فروخته شده و بوئینگ اجازه نخواهد داشت در ارتباط با هواپیماهایی که پس از این تاریخ به ایران فروخته شده، معامله ای با ایران انجام دهد.





او همچنین گفت قطعاتی که این مجوز اجازه فروش آنها را صادر کرده به آن دسته از قطعات محدود می‌شوند که برای ایمنی پروازها ضروری‌اند.

شرکت جنرال الکتریک هم که بزرگترین قطعه‌ساز هواپیما در جهان است آن زمان گفت اجازه یافته تعدادی از موتورهای هواپیماهای فروخته شده به ایران را بازرسی و تعمیر کند.





آن مجوز به خاطر تخفیف موقتی تحریم ها براساس توافق مقدماتی ژنو میان ایران و گروه پنج به علاوه برای حل اختلافات مربوط به برنامه اتمی ایران ممکن شد.

به گزارش رویترز بوئینگ می گوید که امکان دارد در آینده قطعات را به ایران بفروشد اما جزییات بیشتری ارائه نکرد.





معامله بوئینگ با ایران باعث ایجاد ۱۲۰ هزار دلار درآمد و حدود ۱۲ هزار دلار سود برای این شرکت در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۴ شد که در مقابل در آمد ۲۳.۷ میلیارد دلاری این شرکت در آن سه ماه ناچیز است.





ناوگان هواپیماهای مسافربری ایران سالهاست که بر اثر تحریم‌های آمریکا از معامله مستقیم با بوئینگ و جنرال الکتریک محروم بوده است.

ایران می‌گوید تحریم های آمریکا در سالهای گذشته اجازه نوسازی و ترمیم ناوگان هواپیماهای مسافربری را به این کشور نداده است.

۱۳۹۳/۸/۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...