نسخه چاپی

چگونگی فرار داعش از مرزهای ایران

امیرسرتیپ پوردستان با اشاره به اینكه داعش در خردادماه قصد پیشروی به سمت مرزهای ما را داشت، گفت: هنگامی كه آنان با قدرت و اقتدار نیروهای ما مواجه شدند دیگر جرأت نكردند پا را فراتر بگذارند، لذا به اعماق خاك عراق فرار كردند.

به گزارش نما، امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با دفاع پرس ضمن تشریح جزئیات مقابله با تهدید داعش در خرداد ماه سال جاری اظهار داشت: امروز چهره تهدیدات عوض شده و ما در سطح منطقه با جنگ‌ها نیابتی و مشارکتی روبرو هستیم؛ لذا سعی کردیم متناسب با نوع تهدیدات ظرفیت‌های لازم را ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه در این رابطه در دو حوزه نرم‌افزاری و سخت‌افزاری فعالیت‌های لازم را جهت ایجاد پوشش امنیتی مناسب انجام داده ایم، تصریح کرد: ما در حوزه سخت‌افزاری متناسب با نوع تهدیدات تسلیحات جدیدی را ساخته‌ایم که در ۲۹ فروردین از آن رونمایی می‌شود، و همچنین در حوزه نرم‌افزاری تاکتیک‌های نوین را علاوه بر تاکتیک‌های کلاسیک دوران دفاع مقدس مورد بررسی قرار داده، و در یگان‌های رزمی خود عملیاتی کرده‌ایم.



** نقشه‌ای که داعش برای ایران کشیده بود

فرمانده نیروی زمینی ارتش با اشاره به توانمندی این نیرو در مقابله با هر نوع تهدید و خصوصا مدل‌های نوینی از جنگ در سطح منطقه (نیابتی و مشارکتی) اظهار کرد: در اوایل سال جاری شاهد پیشروی‌های گروه تروریستی داعش در خاک کشور عراق بودیم، که تروریست‌ها به سمت شرق عراق و مرزهای کشورمان نزدیک شدند، و جالب است که بدانید همانطوری که صدام هنگام تجاوز به کشورمان نقشه جغرافیایی جدیدی را برای خود متصور شده بود و طبق آن برخی از استان‌های ایران اسلامی همچون خوزستان را ضمیمه خاک عراق کرده بود، داعش هم به تأسی از همین خیال باطل، هنگامی که در حال نزدیک شدن به مرزهای ما بود نقشه‌هایی را در فضای مجازی منتشر کرد که در آن بخش‌هایی از کشورمان را جزو تصرفات خود به حساب آورده بود.



** اعزام ۵ تیپ رزمی به مناطق مرزی/ ۴۰ کیلومتر فراتر از مرز را خط قرمز اعلام کردیم

وی با بیان اینکه داعش نیامده بود تا فقط "جلولا" را تصرف کرده و در همان جا بماند، بلکه قصد پیشروی به سمت مرزهای ما را داشت، و می‌خواست قصرشیرین، سومار و نفت‌شهر ما را تصرف کند، تصریح کرد: بعد از اینکه چنین شرایطی بوجود آمد بلافاصله به نیروی زمینی ابلاغ شد تا جهت کنترل وضعیت و مقابله با تهدید وارد منطقه شود.

امیر پوردستان ادامه داد: نیروی زمینی علاوه بر نیروهایی که جهت مراقبت از مرزها در منطقه تحت فرمان داشت به سرعت پنج تیپ رزمی دیگر را به منطقه اعزام کرد، و با هماهنگی که با دولت عراق انجام دادیم، جهت شناسایی و ارزیابی تهدید تا ۴۰ کیلومتری خاک عراق وارد شدیم.

وی همچنین با اشاره به استفاده از ظرفیت‌های بالگردی این نیرو بر فراز مواضع داعش افزود: ما ۴۰ کیلومتری خاک عراق را خط قرمز اعلام کردیم، و همانطوری که همه مشاهده کردند این قدرت نیروی زمینی بود که ترس رابه دل داعش انداخت و هنگامی که آنان قدرت و اقتدار نیروهای ما را دریافتند دیگر جرأت نکردند پا را فراتر بگذارند و به نیروهای ما نزدیک شود، لذا به اعماق خاک عراق فرار کردند.

فرمانده نیروی زمینی ارتش در ادامه گفت‌وگو با دفاع پرس درباره "جزئیات پیام تهدیدآمیز نزاجا به داعش که چندی پیش از سوی جانشین فرماندهی نزاجا عنوان، و منجر به ترس شدید تروریست‌ها و فرار آن‌ها از منطقه شده بود، گفت: توجه داشته باشید ما با گروه داعش ارتباط پیامی نداریم، لذا می‌توان گفت حضور ما در منطقه به نوعی بیانگر پیام ما است، یعنی وقتی‌که با قدرت کامل در نقاط مرزی حاضر می‌شویم در واقع پیام خود را به دشمن انتقال داده‌ایم.

**استقرار توپخانه‌های نزاجا در نقاط صفر مرزی

امیر پوردستان در این رابطه افزود: قاعده بر این است که توپخانه‌ها در زمان بروز تهدید با یک فاصله «یک سوم» و یا «دو سوم» از مرز مستقر شوند؛ اما نیروی زمینی از این جهت که می‌خواست در آن مقطع با اقتدار کامل پاسخ تهدید را بدهد، توپخانه خود را با کالیبرهای مختلف در نقاط صفر مرزی مستقر کرده و نفرات دیده‌بان را جهت شناسایی به آن سوی مرزها فرستاده است. همچنین بالگردهای نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی بالای سر داعش موضع عملیاتی گرفته‌اند؛ و باید بگویم همه این اقدامات در واقع به نوعی ارسال پیام ما برای گروه‌های تکفیری است تا بدانند ما مقتدرانه و برای انهدام آن‌ها آمده‌ایم.

وی در پایان نیروی زمینی را یکی از نیروهای با ظرفیت و داری پتانسیل بالا دانست و افزود: با وجود جوانان مومن، با انگیزه، خطرپذیر ، و ولایتمداری که در اختیار این نیرو قرار دارد می‌توان از تمامی ماموریت‌های پیشِ رو سربلند و سرافراز بیرون آمد.

۱۳۹۳/۱۲/۲۸

نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...