نسخه چاپی

رشد جمعیت در ایران وارد فاز بحرانی شده است

رئیس دانشگاه علوم پزشكی كرمان گفت: در بحث رشد جمعیتی به فاز بحرانی رسیده‌ایم. باید طرح و برنامه‌ای منطقی داشته باشیم تا صحبت‌های ما اثرات سوئی نداشته و شاهد فرزندآوری از سوی گروه‌های خاص و یا خانم‌های در معرض خطر نباشیم.

به گزارش نما به نقل از فارس ، علی‌اکبر حقدوست صبح امروز در همایش تبیین سیاست‌های کلی جمعیت جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک برای ارتقای نرخ باروری کلی اظهار داشت: مدیریت جامع جمعیتی یکی از فصل‌های مشترک‌ همه کشورها اعم از غنی و فقیر، شرق و غرب و ... است و در این زمینه نیازمند جامعه‌ای مطلوب و سالم هستیم.

وی افزود: برای اینکه بدانیم جمعیت مطلوب چه میزان است، باید به این مسئله توجه داشت که ما از چه منظر زیست‌محیطی، اقتصادی، باورهای مذهبی و یا ... به این موضوع نگاه می‌کنیم، چون هر کدام از آنها اعداد و ارقام جداگانه و متفاوتی را به ما می‌دهد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: تنها یک جزء از مدیریت جمعیت مربوط به تولیدمثل و فرزندآوری است و مباحثی همچون طول عمر، سالم‌زیستن، مهاجرت، فرار مغزها و ... نیز مدنظر قرار دارد.

وی با طرح این سئوال که آیا رشد جمعیت در ایران به حالت بحرانی رسیده است، ادامه داد: در یک مجال کوتاه نمی‌توان در این زمینه صحبت کرد، اما باید گفت که ما به فاز بحرانی مدیریت جمعیت از نظر رشد رسیده‌ایم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: آحاد جامعه وضعیت کنونی را با توجه به مشکلات شغل و مسکن و ... نگاه می‌کنند و به نظر عموم می‌رسد که بحث کم شدن جمعیت مبحثی فانتزی است.

حقدوست بیان داشت: اگر مدیریت جمعیت ما نامطلوب باشد، اثرات آن را در دهه‌های آینده شاهد هستیم، عموم جامعه به این موضوع نگاه علمی ندارند، لذا از یک سو باید برای شاخص‌های سلامت جامعه کار کنیم و از سوی دیگر از شعارهای عامه‌پسند فاصله بگیریم.

وی اظهار داشت: در حال حاضر بیشترین اُفت تولیدمثل را در افراد تحصیل‌کرده، مرفه و شهرهای با رشد اقتصادی بالا شاهد هستیم، پس اقتصاد تنها مسئله عدم فرزندآوری نیست و شاید نگرانی‌هایی در زمینه تربیت، اشتغال، وضعیت اجتماعی و ... داریم.

حقدوست خاطرنشان کرد: در بحث رشد جمعیتی به فاز بحرانی رسیده‌ایم، اما باید طرح و برنامه‌ای منطقی و عالمانه داشته باشیم تا صحبت‌های ما اثرات سوئی نداشته و شاهد فرزندآوری از سوی گروه‌های خاص و یا خانم‌های در معرض خطر نباشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان اضافه کرد: در بحث مدیریت جمعیت باید بر اصل و ریشه‌های آن توجه داشت و این موضوع را تنها به فرزندآوری خلاصه نکرد.

۱۳۹۴/۸/۴

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...