به گزارش نما به نقل از تسنیم، علیمحمد نوریان در حاشیه سیامین اجلاس منطقهای آسیا- اقیانوسیه ایفاتکا به میزبانی ایران افزود: آزادسازی قیمت بلیط هواپیما جزء سیاستهای برنامه پنجم توسعه است. در حال حاضر شرکتهای هواپیمایی در حال ورشکستگی هستند و مشکلات زیادی دارند بنابراین با توجه به تاکید مجلس و همچنین در راستای اجرای قانون و مصوبات قانونی، آزادسازی تا نوروز 93 اجرایی میشود.
وی تصریح کرد: هنوز کف و سقف قیمتها مشخص نیست و در حال بررسی نرخها هستیم و باید جوانب مختلف این کار مورد توجه قرار گیرد.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور هوانوردی و هواشناسی در خصوص ارائه تخفیف سوختی به پرواز ایرلاینهای خارجی به ایران گفت: در گذشته نرخ سوخت 9 سنت گرانتر بود که در راستای جذب پروازهای خارجی نرخ سوخت را با تخفیف 10 سنتی در اختیار آنها قرار میدهیم.
نوریان با اشاره به اینکه 75 درصد عوامل حوادث هوایی به خطاهای انسانی برمیگردد، گفت: یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در بروز خطای انسانی مراقبان پرواز هستند که ارتباط با هواپیماها را برقرار میکنند.
وی ادامه داد: بنابراین نقش مراقبان پرواز امروز بسیار با اهمیتتر است و در راستای افزایش این نقش کارشناسی های منظمی در سراسر جهان برگزار میشود.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور هوانوردی و هواشناسی با اشاره به اینکه مراقبان پرواز در جلسههای منطقهای آسیا و اقیانوسیه دور هم جمع میشوند، افزود: در این جلسات درباره مسائل مربوط به خطاهای انسانی در مراقبت پرواز بحث و تبادل نظر میشود ضمن آنکه در ارتباط با محیط کار، فشارهای عصبی، کار زیاد، تجهیزات، نحوه انتخاب افراد، نحوه آموزش و ایجاد شرایطی برای رضایتمندی شغلی گفتوگو میشود.
نوریان با تاکید بر اینکه این کنفرانسها فرصت خوبی است که مراقبان پروازی ایران با آخرین یافتههای بینالمللی آشنا شوند، تاکید کرد: با توجه به شرایط تحریم و فشارهای ناشی از آن باید بتوانیم پروازهای ایمنتری داشته باشیم.
اقدامات اولیه برای پرواز ایران - آمریکا
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور هوانوردی و هواشناسی در ادامه با اشاره به اینکه اقدامات اولیه در خصوص برقراری پرواز ایران - آمریکا انجام شده است، گفت: با این حال برقراری پرواز به پیشرفت مذاکرات بستگی دارد. هماکنون در ژنو کارشناسان فنی با 1+5 در حال مذاکره هستند و امیدواریم این مذاکرات فضای مثبتی را به وجود آورد تا بخشی از تحریمهای ما کاسته شود.
نوریان ادامه داد: رفع تحریمهای هواپیمایی منجر به افزایش سلامتی مردم در پروازها میشود ضمن آنکه با این کار میتوانیم موتور و لوازم یدکی هواپیما را خریداری کنیم.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص پیگیری برقراری پرواز ایران و آمریکا از سوی آمریکاییها نیز گفت: آنها هنوز اقدام عملی انجام ندادند و بیشتر این بحث در حد صحبت بوده است. البته آنها علاقهمندیهای خود را اعلام کردهاند ولی همه چیز به نتایج مذاکرات ژنو بستگی دارد، اگر فضا مثبت باشد زمینه اینگونه اقدامات فراهم میشود.
برنامه توسعه فرودگاههای کشور
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور هوانوردی و هواشناسی با اشاره به برنامههای دولت برای توسعه فرودگاههای کشور گفت: تمام فرودگاههای سراسر کشور مورد ارزیابی مجدد قرار خواهند گرفت. برخی فرودگاهها در ساخت اولیه تایپ خاصی دارند که اگر هواپیمای بزرگتری بخواهد در آنها نشست و برخواست کند به دلیل برخی محدودیتها مانند کمبود تجهیزات پروازی امکانپذیر نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه هر فرودگاهی براساس درجهبندی ساخته شده قابلیت پرواز دارد، افزود: در هفتههای آینده اقداماتی در راستای آسایش مسافران انجام میشود.
نوریان با اشاره به اینکه هماهنگیهای لازم با گمرک برای حذف بروکراسیهای اداری، در فرودگاه امام خمینی انجام شده است، گفت: در حال حاضر فرودگاه بجنورد مشکل ارتفاع دارد، بهطوری که برخی هواپیماهای بزرگ برای نشست و برخواست در آنجا دچار مشکل میشوند.
تشکیل کنسرسیوم ایرلاینی برای کاهش تاخیرات پروازی
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور هوانوردی و هواشناسی با اشاره به اینکه تاخیرات پروازی به عوامل فنی مربوط است، گفت: در حال حاضر 18ایرلاین کشور نمیتوانند هواپیمای روز و با استاندارد داشته باشند تا اگر هواپیمایی سریع خراب شد با جایگزینی هواپیمای دیگر مسافران منتظر نمانند.
نوریان با اشاره به اینکه تاخیرات کنونی پروازها با توسعه سرمایهگذاری برطرف میشود، گفت: دولت در این بخش از سرمایهگذاران بخش خصوصی حمایت میکند و ما در حال بررسی شرکتها در خصوص حمایت از آنها هستیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از راههای کاهش تاخیرات پروازی تشکیل کنسرسیومی با حضور ایرلاینها است، گفت: اگر چند شرکت کوچک با هم شرکت بزرگتری را تشکیل دهند تعداد هواپیماهای بیشتری در اختیار دارند که در نتیجه تاخیرات پروازی کاهش خواهد یافت.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور هوانوردی و هواشناسی تاکید کرد: در این راستا کمیتهای هم در سازمان هواپیمایی کشوری تحت نظر رئیس این سازمان تشکیل شده که تاخیرات را پیگیری میکند.