نسخه چاپی

اختصاصی نما:

دخل و خرج هشت ماهه بودجه امسال

عکس خبري -دخل و خرج هشت ماهه بودجه امسال

از 107 هزار میلیارد تومان نفتی كه تنها 7 هزار میلیارد آن محقق شده است چطور می توانیم در سال 1400 از نفت و مشتقات آن 228 هزار میلیارد تومان درآمد كسب كنیم؟ و دچار كسری بودجه نشویم؟

احمد قانعی- به گزارش نما بر اساس گزارش دیوان محاسبات کشور در 8 ماهه نخست سال جاری مجموع درآمد وصولی دولت 328 هزار میلیارد تومان شده است که 169 هزار میلیارد تومان از محل درآمدها، 7 هزار میلیارد تومان از محل واگذاری دارایی های سرمایه ای و 152 هزار میلیارد تومان هم از محل واگذاری دارایی های مالی بوده است. این در حالی است که قرار بود از محل واگذاری دارایی های سرمایه ای یعنی فروش نفت 107 هزار میلیارد تومان درآمد کسب شود که 100 هزار میلیارد تومان آن محقق نشد.
در حالی دولت در 8 ماهه 328 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده که مجموع هزینه های دولت در این مدت 353 هزار میلیارد تومان بوده است یعنی کسری 25 هزار میلیارد تومانی. همچنین در این مدت 265 هزار میلیارد تومان صرف هزینه های جاری دولت شده است که در مقایسه با درآمد 169 هزار میلیارد تومانی، دولت با کسری عملیاتی 96 هزار میلیارد تومانی مواجه شده است. در این مدت 52 هزار میلیارد تومان هم صرف هزینه های عمرانی شده که نسبت به رقم مصوب 87 هزار میلیارد تومانی بودجه 35 هزار میلیارد تومان عقب است.
بر اساس این گزارش، کل درآمد یکساله دولت در سال جاری 571 هزار میلیارد تومان تصویب شده بود که با تحقق 328 هزار میلیارد تومان در 8 ماهه، 57 درصد درامد محقق شده و 43 درصد از برنامه عقبیم. طی 8 ماهه هم باید 380 هزار میلیارد تومان درآمد کسب می شد که 52 هزار میلیارد تومان آن محقق نشده است. ولی این عقب ماندگی در بخش هزینه ها کمتر است که نشان می دهد دولت تا حد امکان هزینه ها را کرده، هر چند درآمدها محقق نشده است.
چیزی که در این گزارش 8 ماهه قابل توجه است این است که از 107 هزار میلیارد تومان نفتی که تنها 7 هزار میلیارد آن محقق شده است چطور می توانیم در سال 1400 از نفت و مشتقات آن 228 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کنیم؟ و دچار کسری بودجه نشویم؟
در بودجه ای که از سوی دولت ارائه می شود باید اعدادد و ارقام به صورت واقعی بسته شود در حالی که شاهد این موضوع هستیم که اعداد ارائه شده در بودجه واقعی نیست.
اعداد و ارقامی که در بودجه ارائه می شود بسیار مهم بوده و تاثیر مستقیمی را در زندگی مردم بازی می کند که درمان بیماری‌های اقتصاد ایران ازجمله؛ رکود، تورم، بیکاری، کاهش بهره‌وری و رشد پایین اقتصادی را می توان در سند بودجه جستجو کرد.
به طور کلی برای
رسیدن به رشد اقتصادی و فراهم اوردن خدمات عمومی و تحقق عدالت اجتماعی، باید دولت در کنار مردم و نهادهای عمومی، با بودجه‌ریزی دقیق، صحیح، واقع‌بینانه و با تخصیص منابع درست به وظایف خود به‌خوبی عمل کند تا کشور کمتر دچار نابسامانی اقتصادی و کسری بودجه شود.

۱۳۹۹/۱۰/۳

نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...