نسخه چاپی

سفیر ایران در مسكو:

تهران مخالف نظامی كردن خزر است

عکس خبري -تهران مخالف نظامي کردن خزر است

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با تاكید بر اینكه تهران مخالف نظامی سازی دریای خزر است، گفت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است نظامی سازی خزر می تواند موجب بروز تنش هایی میان كشورهای حاشیه خزر شود.

به گزارش نما؛ مهدی سنایی روز شنبه در نشست «منافع بهینه ایران در دریای خزر چیست و چگونه تامین می شود؟» افزود: علاوه بر اینکه فضای دریای خزر نباید نظامی سازی شود، از احداث پایگاه های نظامی کشورهای بیگانه در کشورهای حاشیه خزر نیز باید خودداری شود چرا که احداث چنین پایگاه های نظامی می تواند یک خطر بالقوه برای منطقه باشد.
وی با اشاره به اینکه برخی اخبار غیررسمی حاکی از احداث یک پایگاه نظامی در یکی از بنادر کشورهای حاشیه خزر به منظور جابجا کردن نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان است، گفت: اگر چه هنوز هیچ اخبار رسمی در این زمینه منتشر نشده است اما ایران هرگونه اقدامی در این زمینه را مغایر با امنیت و منافع منطقه می داند و جلوگیری از حضور بیگانگانه در عرصه خزر برای ایران بسیار حائز اهمیت است.
سنایی با اشاره به اینکه اجلاس سران کشورهای حاشیه خزر مهر ماه سال 1393 در آستاراخان روسیه برگزار خواهد شد، گفت: در این اجلاس سه موافقتنامه مهم شامل موافقتنامه همکاری در زمینه بهره برداری از منابع زنده و آبزیان خزر، موافقتنامه همکاری در شرایط اضطراری و بیانیه سران 5 کشور حاشیه خزر امضا خواهد شد.
سفیر ایران در مسکو همچنین با اشاره به قراردادهای سال 1921 و 1940 میان ایران و شوروی سابق گفت: مادامی که قرارداد معتبر جدیدی درباره رژیم حقوقی دریای خزر میان کشورهای ساحلی آن امضا نشود، قراردادهای سال 1921 و 1940 همچنان مبنای کار خواهد بود
سنایی همچنین با تاکید بر تقویت همکاری های رسانه ای میان کشورهای حاشیه خزر ، پیشنهاد کرد یک خبرگزاری مشترک میان انی کشورها تشکیل شود.
سنایی که پیش از تصدی سفارت ایران در مسکو، نماینده مجلس شورای اسلامی بود، تقویت همکاری های پارلمانی میان کشورهای حاشیه خزر را مورد تاکید قرار داد و پیشنهاد کرد که مجمع پارلمانی خزر بین 5 کشور ساحلی این دریان تشکیل شود.
خانم الهه کولایی که به عنوان میهمان در این نشست حضور داشت، در سخنان کوتاهی با اشاره اهمیت توافق ژنو (توافق اخیر ایران و گروه 1+5 در خصوص موضوع هسته ای ایران) و تاثیر آن بر دامنه وسیعی از تحولات و معادلات منطقه ای و بین المللی گفت: باید به مسایل دریای خزر به عنوان دو بخش قبل از توافق ژنو و بعد از توافق نگاه شود و باید توجه داشت که در فضای ایجاد شده بعد از توافق ژنو، شرایط تغییر کرده است.

۱۳۹۲/۱۲/۳

نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...