به گزارش نما ، به نقل از فارس، آرش شرافت وزیری گفت: در شرایط ایدهآل عمر مفید پروتزهای زانو 15 سال است که البته در برخی از بیماران 20 سال هم شده است اما در صورت رعایت نکردن محدودیتهای لازم از سوی بیمار، عمر این مفصل زانو کاهش مییابد.
وی ادامه داد: بیماریهای زمینهای، شکستگیهای اطراف مفصل، کار گذاشتن غیراصولی پروتز و عدم استفاده از پروتزهای استاندارد باعث تعویض مفصل زانو میشود.
وی در مورد اینکه تعویض مفصل زانو چه محدودیتهایی برای فرد ایجاد میکند، گفت: تعویض مفصل زانو در افرادی انجام میشود که به دلیل تخریب زانو دچار درد شده و سطح فعالیتشان کاهش یافته است.
وی گفت: بعد از تعویض زانو افراد باید بدانند از فعالیتهایی که زانو بالای 100 درجه نیاز به خم شدن دارد پرهیز کنند بنابراین برای بهداشت فردی باید از توالتهای فرنگی استفاده کنند و به جای نشستن بر روی زمین روی صندلی بنشینند همچنین نماز و عبادت خود را به صورت نشسته و بر روی صندلی انجام دهند.
این عضو انجمن جهانی آسیبهای ورزشی تصریح کرد: تعویض مفصل زانو برای افرادی که سابقه عفونت در مفصل را داشته توصیه نمیشود همچنین افرادی که سالها راه نرفتهاند و با ویلچر جابجا شدهاند یا دچار دیابتهای شدید، چاقیهای مفرط و بیماریهای روانی هستند نیز نباید مفصل زانوی خود را تعویض کنند.
شرافت وزیری گفت: پزشکانی که میتوانند عمل تعویض مفصل زانو را انجام دهند فقط جراحان استخوان و مفاصل یا جراحان ارتوپد هستند که در زمینه تعویض مفصل زانو مهارت دارند.
وی گفت: بعد از تعویض زانو ورزش کردن بسیار ضروری است چرا که فرد باید مراقب افزایش وزن خود باشند و از ضعیف شدن عضلات خود جلوگیری کنند.
شرافت وزیری ورزشهایی مانند دوچرخهسواری، شنا، اسبسواری، یوگا، پیادهروی، کوهنوردی را توصیه کرد و گفت: ورزشهایی مانند دویدن، طناب زدن، وزنهبرداری، کشتی و ورزشهای رزمی برای این افراد ممنوع است.
چه افرادی نمیتوانند مفصل زانو را تعویض كنند؟
جراح استخوان و مفاصل گفت: افرادی كه سابقه عفونت مفصلی داشته، بیماریهای نورولوژیك یا ضعف عضلات دارند، افراد مبتلا به دیابت شدید، چاقیهای مفرط و افرادی كه تعادل روانی ندارند، نمیتوانند مفصل زانو را تعویض كنند.
۱۳۹۳/۱/۱۵